Goed idee: samen met anderen een fitter leef- en eetschema opstellen én volgen. Een slimme manier om elkaar te stimuleren. Françoise, Ineke en Meitie van de verkoopafdeling slaan de handen ineen. “We voelen ons beter door een gezonde leefstijl!"
Natuurlijk: ze zijn met de bereiding van hun eten wat meer tijd kwijt. Het voorbereiden en klaarmaken neemt simpelweg meer tijd in beslag. En ze moeten bewuster boodschappen doen. “Maar: we ervaren ook minder voedselverspilling!” Het drietal is eensgezind over hun gezondere keuzes: “Als je een gezonde leefstijl door wilt voeren bij jezelf, dien je dit ook op het werk te doen. Op het werk is dit beter vol te houden, omdat je daar meer structuur ervaart.”
Ze geven enkele voorbeelden van andere keuzes die ze sindsdien maken. “We vervangen een deel van ons brood voor salades. Als we gekookte groenten van het avondeten over hebben, verwerken we dat in de salade voor op het werk. Een gevalletje win-win, want: we verspillen niets én het is gezond. Kan niet beter, toch?”, klinkt het enthousiast.
Door de gezonde aanpak voelen de drie zich fitter dan voorheen. “Waarschijnlijk komt dat ook door het lagere gehalte van suikers en koolhydraten. Daarbij is het eventuele gewichtsverlies zeker mooi meegenomen.” Tips, we willen meer tips! En die hebben Françoise, Ineke en Meitie zeker.
“Maak eens een vegawissel voor op brood. Vervang een boterham met salami bijvoorbeeld voor een cracker met hummus en komkommer, of neem een volkoren boterham met ei”, weet Meitie. Ineke vult aan: “Soep over van de avond daarvoor? Neem een kop mee naar het werk. Er is vast een magnetron in de buurt.” Zo hebben ze er nog een paar: verwerk overgebleven groeten in een omelet. En: bereid je salade ’s avonds alvast voor.”
Goed bezig, dames. Daar kunnen we wat mee!